Mijn TakeCareNow! en DigiD

Klanten van TakeCareNow! kunnen via Mijn TakeCareNow! online declareren, verzekeringszaken wijzigen en hun zorggebruik inzien. Hiervoor kan worden ingelogd met een gebruikersnaam en wachtwoord óf via Digid.

Beveiligingscertificaten  DigiD

Om internetverkeer veilig te laten verlopen maakt DigiD gebruik van beveiligingscertificaten van het bedrijf Diginotar. Recent is er elektronisch ingebroken bij Diginotar en zijn er valse certificaten in omloop gekomen. Als gevolg daarvan hebben verschillende browsers het vertrouwen in de certificaten van Diginotar opgezegd.

Beveiligingswaarschuwingen DigiD

Omdat de certificaten van DigiD niet langer als veilig werden beschouwd kon u in sommige browsers beveiligingswaarschuwingen krijgen tijdens het inloggen via DigiD. De overheid heeft direct maatregelen genomen.

Mijn TakeCareNow! is veilig

Het certificaat van TakeCareNow! is afkomstig van Getronics/Pink Roccade. Dit is een andere certificaatuitgever waarvan de betrouwbaarheid niet ter discussie staat. De beveiliging van Mijn TakeCareNow! is dus nog steeds in orde. Ook bij het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord heeft zich geen beveiligingsprobleem voorgedaan.

U kunt weer inloggen met DigiD

DigiD heeft  inmiddels  een nieuw beveiligingscertificaat gekregen van Getronics/Pink Roccade. Hiermee voldoet de verbinding weer aan de nieuwe aangescherpte beveiligingsstandaard van de overheid en kunt u veilig inloggen in Mijn TakeCareNow!